Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Мини солени кифлички с кашкавал и сирене

Мини солени кифлички с кашкавал и сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5816k2k6
Мини солени кифлички с кашкавал и сирене
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
160
"Мини солени кифлички с кашкавал и сирене - хапка удоволствие за малки и големи."

Необходими Продукти

  • краве масло - 250 г
  • кисело мляко - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • сирене 150 г
  • брашно - 650 г
  • бакпулвер - 15 г
  • сол - 1 ч.л.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кашкавала на едро ренде, а сиренето натрошете. В купа поставете разтопеното краве масло, киселото мляко, яйцето и солта.

Пресейте брашното с бакпулвера. Разбъркайте сместа и постепенно прибавете брашното заедно с бакпулвера.

Полученото тесто поставете в найлонов плик и поставете в хладилника за 2-3 часа поне. Разделете тестото на 10 еднакви топки. Всяка топка разточете на кръгла кора и с помощта на нож нарежете на 16 триъгълника.

Всеки триъгълник навийте, като започнете от широката част на руло до получаване на мини кифличка. Наредете ги в тавата на фурната, покрита с хартия за печене и ги намажете с разбито яйце.

Печете солените кифлички в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-13 минути или до зачервяване. Получават се две - три тави кифли със сирене.

Тези мини солени кифлички с кашкавал и сирене са невероятно вкусни и са подходящи за различни поводи. Вижте и друг вариант за кифлички с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбрах сиренето и кашкавалът отиват в тестото, или служат за поръсване върху разточените кори?
04.01.2025 17:29
1
1
Покажи всички подкоментари
Мина Димитрова
Мина Димитрова
Сиренето и кашкавала са в тестото.
05.01.2025 10:51