Начин на приготвяне
Настържете кашкавала на едро ренде, а сиренето натрошете. В купа поставете разтопеното краве масло, киселото мляко, яйцето и солта.
Пресейте брашното с бакпулвера. Разбъркайте сместа и постепенно прибавете брашното заедно с бакпулвера.
Полученото тесто поставете в найлонов плик и поставете в хладилника за 2-3 часа поне. Разделете тестото на 10 еднакви топки. Всяка топка разточете на кръгла кора и с помощта на нож нарежете на 16 триъгълника.
Всеки триъгълник навийте, като започнете от широката част на руло до получаване на мини кифличка. Наредете ги в тавата на фурната, покрита с хартия за печене и ги намажете с разбито яйце.
Печете солените кифлички в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-13 минути или до зачервяване. Получават се две - три тави кифли със сирене.
Тези мини солени кифлички с кашкавал и сирене са невероятно вкусни и са подходящи за различни поводи. Вижте и друг вариант за кифлички с кашкавал.
Коментари