Начин на приготвяне
Уникално вкусен, кадифен гъбен сос, който приготвих към свински пържоли.
Изчистените и нарязани гъби слагам в сух тиган и готвя до изпаряване течността, която пускат.
Добавям малко масло и капки олио. Щом се запържат, добавям останалите продукти. Всичко ври около 3-4 мин заедно. Сосът за месо е готов!
Ако приготвяте гъбения сос както мен към пържоли, ви препоръчвам да сложите вече готовите пържоли за две-три минути да поврат заедно със соса.
Ползвах течна, сладкарска, неподсладена сметана, но може да се замени и с друг вид течна.
Опитайте моя гъбен сос с уникален вкус - лек ден желая на всички ви!
Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen; Фейсбук страница-рецертурник