Начин на приготвяне
Тези тарталети са подходящи за кето и нисковъглехидратно хранене. Но всеки може да си ги приготви.
Използвам стевия и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.
Орехите се смилат в чопър или блендер. Добавят се останалите съставки и всичко заедно се смила. След това от тестото се слага във формичката и се оформят тарталетите.
Използвах силиконови форми за тарталети и мъфини. Пробвах и в метални форми с падащо дъно, но от тях излизат по-трудно.
Кремът се прави, като всички съставки се объркват заедно.
Сладкото правя, като в касеролка слагам пресни или замразени плодове /примерно 100 г/ с малко вода. Бърка се на среден огън, докато се сгъсти.
Тарталетите се пълнят, като се слага крем, после сладко и отгоре пак крем.
Прибират се в камерата, докато се стегнат.
След това се изваждат от формите чийзкейкчетата.
При поднасяне на чийзкейк сладоледени тарталети може да ги гарнирате с пресни плодове или със сладко.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия