Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички Патисон с месо и зеленчуци

Пълнени тиквички Патисон с месо и зеленчуци

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Пълнени тиквички Патисон с месо и зеленчуци
Снимка: Yordanka Vasileva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Пълнени тикви Патисон с месо и зеленчуци, които ще зарадват и малки, и големи"

Необходими Продукти

  • тикви патисон - 2 бр.
  • краве масло - 60 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За плънката
  • свинско месо - 300 г
  • ориз - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • червена капия - 2 бр
  • зелена капия - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - една връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио 30 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • гореща вода - 750 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре тиквите. Изрежете внимателно капачето. Издълбайте с помощта на лъжица семената част. Посолете ги и ги оставете на една страна, докато приготвите пълнежа.

Измийте зеленчуците, почистете ги и ги нарежете на дребно.

Месото нарежете на много малки хапки.

В тенджера или дълбок тиган сгорещете олиото и запържете за 2-3 минути лука, морковите и чесъна.

Добавете и червената и зелената капия и продължете да пържите още 5 минути, след което добавете добре измития и изцеден ориз.

Запържете за още няколко минути. Добавете солта черния и червения пипер.

Разбъркайте добре и налейте 500 мл гореща водата.

Оставете ястието да къкри на бавен огън 10 минути.

Преди да започнете да пълните тикви, добавете ситно нарязания магданоз и размешете добре.

Маслото разделете на две и сложете на дъното на тиквите.

Напълнете тиквите с пълнежа от месото и зеленчуците. Поставете плътно капачетата и ги сложете в тава, в която ще печете ястието.

Ако ви е останало от готовия пълнеж, изсипете го в тавата и го разпределете около тиквите и налейте 250 мл вода.

Печете ястието на 220 °C за 50-60 минути. Периодично проверявайте процеса на печене и ако е необходимо, долейте още вода към сочните пълнени тиквички.

Пълнени тикви Патисон с месо и зеленчуци се сервират топли. По желание поръсете готовото ястие с магданоз.

Да ви е сладко!

Тиквите Патисон имат висока хранителна стойност. Богати са на калиеви соли. Използват се като лечебна храна при бъбречни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: