Начин на приготвяне
Сварете пилешките гърди и картофите в две отделни тенджерки.
Може да приготвите рецептата за картофени кюфтета и с остатъци от печено пиле, аз правя това най-редовно, тъй като у дома първо се изяждат бутчета, крилцата и плешките на печеното пиле, а по-сухото бяло месце остава. Та ето един чудесен начин да се оползотвори.
След като картофите леко изстинат, обелете ги и намачкайте със зехтина, сол, пипер и скълцан магданоз. Зехтин може да сипете и повечко ако картофите са по-сухи.
Накълцайте на много ситно и пилешките гърди. Сложете и тях в купата при картофите. Добавете изварата и разбъркайте добре. Опитайте сместа и доовкусете по ваша преценка. Ако е суха, сложете още зехтин или извара.
С леко намазнени ръце оформете пилешки кюфтенца. Оваляйте, първо, в брашно, после в яйце и слагайте в загрятото на силен огън олио, за да се запържат до златисто.
Извадете картофените кюфтенца върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Сервирайте топли картофени кюфтета с пиле и извара и хапвайте с удоволствие и добро настроение!
Добър апетит!