Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с пиле и извара

Картофени кюфтета с пиле и извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k18k12
Картофени кюфтета с пиле и извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
14/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Може да приготвите рецептата за картофени кюфтета и с остатъци от печено пиле, аз правя това най-редовно, тъй като у дома по-сухите пилешки гърди често остават недоизядени"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • картофи - 4 бр. големи/средни
  • извара - 150 - 200 г
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан (може и сушен)
  • черен пипер - 1/2 ч.л. фино смляно
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди и картофите в две отделни тенджерки.

Може да приготвите рецептата за картофени кюфтета и с остатъци от печено пиле, аз правя това най-редовно, тъй като у дома първо се изяждат бутчета, крилцата и плешките на печеното пиле, а по-сухото бяло месце остава. Та ето един чудесен начин да се оползотвори.

След като картофите леко изстинат, обелете ги и намачкайте със зехтина, сол, пипер и скълцан магданоз. Зехтин може да сипете и повечко ако картофите са по-сухи.

Накълцайте на много ситно и пилешките гърди. Сложете и тях в купата при картофите. Добавете изварата и разбъркайте добре. Опитайте сместа и доовкусете по ваша преценка. Ако е суха, сложете още зехтин или извара.

С леко намазнени ръце оформете пилешки кюфтенца. Оваляйте, първо, в брашно, после в яйце и слагайте в загрятото на силен огън олио, за да се запържат до златисто.

Извадете картофените кюфтенца върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервирайте топли картофени кюфтета с пиле и извара и хапвайте с удоволствие и добро настроение!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: