Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтенца с извара и лобода

Картофени кюфтенца с извара и лобода

Картофени кюфтенца с извара и лобода
Снимка: Илиана Първанова
1 / 16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
25
"Лесно е да повярвате в съществуването на Рай, откъде мислите идват тези ароматни Картофени кюфтенца с извара и лобода"

Необходими Продукти

  • картофи - 12 бр.
  • лобода - 2 - 3 шепи листенца
  • копър - няколко стръка
  • магданоз - няколко стръка
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • черен пипер - 3 щипки
  • куркума - 2 щипки
  • кимион - 2 щипки
  • босилек - 1 - 2 щипки
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • шарена сол - 2 щипки
  • извара - 2 - 3 шепи
  • зехтин - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 яйца
  • хималайска сол - 2 щипки
  • царевичен грис - около 1 ч.ч. за овалване
  • царевично брашно - около ½ ч.ч. фино за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите с люспите. Като изстинат, ги обелваме и намачкваме с ръчно пасаторче на едро картофено пюре.

Прясно набраните зеленини – лобода, копър и магданоз, хубаво измиваме и нарязваме на ситно. Прибавяме ги заедно с изварата и подправките - хималайска сол, черен пипер, куркума, кимион, босилек, чубрица, шарена сол и шарлан. Разбъркваме равномерно сместа и оформяме кюфтенца среден размер – нито големи, нито малки.

В отделна купичка разбиваме яйцата. Символично потапяме от всички страни и след това овалваме в смес от царевично брашно и царевичен грис (качамак) + малко хималайска сол.

В тиган с керамично покритие пържим с малко мазнина – зехтин или шарлан – по желание.

Готовите картофени кюфтенца поднасяме още топли!

Тези картофени кюфтенца с извара се поднасят с подходяща гарнитура към тях - млечна салата или сос.

Вкусни и мекички, със златна хрупкава коричка!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: