Начин на приготвяне
Сваряваме картофите с люспите. Като изстинат, ги обелваме и намачкваме с ръчно пасаторче на едро картофено пюре.
Прясно набраните зеленини – лобода, копър и магданоз, хубаво измиваме и нарязваме на ситно. Прибавяме ги заедно с изварата и подправките - хималайска сол, черен пипер, куркума, кимион, босилек, чубрица, шарена сол и шарлан. Разбъркваме равномерно сместа и оформяме кюфтенца среден размер – нито големи, нито малки.
В отделна купичка разбиваме яйцата. Символично потапяме от всички страни и след това овалваме в смес от царевично брашно и царевичен грис (качамак) + малко хималайска сол.
В тиган с керамично покритие пържим с малко мазнина – зехтин или шарлан – по желание.
Готовите картофени кюфтенца поднасяме още топли!
Тези картофени кюфтенца с извара се поднасят с подходяща гарнитура към тях - млечна салата или сос.
Вкусни и мекички, със златна хрупкава коричка!
Чудно Вкусно!