Начин на приготвяне
Различно за нашата кухня и обичайно за немската е Къривурстът (Currywurst). На първо място по предпочитания за храна от немците.
Бързо за приготвяне без много стоене около печката, както почти всяко немско ястие.
Запържва се ситно нарязаният лук в зехтин или олио до кристален цвят и се добавят последователно описаните съставки.
Всичко ври на средна степен на котлона за около 10 мин. След като е поврял сосът 5 мин, се добавя наденицата, нарязана или цяла.
Обикновено къри вурст се сервира с пържени картофки, аз направих печени. За тях ще пиша в отделна публикация - Неустоимо вкусни печени картофки
Усмихнат ден ви желая.
Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen; Фейсбук страница-рецертурник