Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Къривурст - немска къри наденица с картофки

Къривурст - немска къри наденица с картофки

Мими ГеоргиеваМими Георгиева
Новак
1929444263
Къривурст - немска къри наденица с картофки
Снимка: Мими Георгиева
1 / 4
15/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Различно за нашата кухня и обичайно за немската е Къривурстът - лесно и бързо, като почти всяко немско ястие"

Необходими Продукти

  • немска наденица - или кренвирш, по 2 бр. за порция
  • лук - 1 глава глава стар
  • кетчуп - 500 мл с подправки
  • балсамико оцет - 2 с.л. тъмен
  • мед - 2 ч.л.
  • къри - 3 с.л. (суха подправка)
  • чили - 1 с.л. (може повече ли по - малко според вкуса)
  • соев сос - 1 с.л.
  • доматено пюре - 100 мл
  • вода - 150 мл
  • сол - според вкуса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Различно за нашата кухня и обичайно за немската е Къривурстът (Currywurst). На първо място по предпочитания за храна от немците.

Бързо за приготвяне без много стоене около печката, както почти всяко немско ястие.

Запържва се ситно нарязаният лук в зехтин или олио до кристален цвят и се добавят последователно описаните съставки.

Всичко ври на средна степен на котлона за около 10 мин. След като е поврял сосът 5 мин, се добавя наденицата, нарязана или цяла.

Обикновено къри вурст се сервира с пържени картофки, аз направих печени. За тях ще пиша в отделна публикация - Неустоимо вкусни печени картофки

Усмихнат ден ви желая.

Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen; Фейсбук страница-рецертурник

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: