Начин на приготвяне
Измийте пилешкото месо и го оставете да се отцеди добре. Натъркайте ги със сол и черен пипер и ги нарежете на едри кубчета.
Загрейте малко мазнина в тиган на котлона и запържете пилешкото, докато си смени равномерно цвета.
Извадете пилешкото и в същата мазнина сложете да се запържи лука, нарязан на шайби и кубчетата почистени картофи. Щом се позапържат, добавете и чесъна и гответе с него за минута.
Смесете в подходяща тава пилето със запържените зеленчуци, консервата кълцани домати, грах, 1 ч.ч. пилешки бульон и поръсете щедро с кърито, малко сол и черен пипер.
Сложете пилешкото къри с картофи и грах да се пече в загрята фурна, докато течността от водата се поизпари леко. Поднесете пилешкото къри с прясно накълцан магданоз.
Коментари