Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Къри»Пилешко къри с картофи и грах

Пилешко къри с картофи и грах

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешко къри с картофи и грах1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Топ предложение за вкусен обяд, особено актуално в студените дни - Пилешко къри с картофи и грах"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя филе
  • домати - 400 г на кубчета, от консерва
  • грах - 200 г отцеден от консерва
  • картофи - 4 - 5 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки нарязан
  • къри - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото месо и го оставете да се отцеди добре. Натъркайте ги със сол и черен пипер и ги нарежете на едри кубчета.

Загрейте малко мазнина в тиган на котлона и запържете пилешкото, докато си смени равномерно цвета.

Извадете пилешкото и в същата мазнина сложете да се запържи лука, нарязан на шайби и кубчетата почистени картофи. Щом се позапържат, добавете и чесъна и гответе с него за минута.

Смесете в подходяща тава пилето със запържените зеленчуци, консервата кълцани домати, грах, 1 ч.ч. пилешки бульон и поръсете щедро с кърито, малко сол и черен пипер.

Сложете пилешкото къри с картофи и грах да се пече в загрята фурна, докато течността от водата се поизпари леко. Поднесете пилешкото къри с прясно накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йоана
Йоана
много добре ми се получи,дори и с пилешки бутчета
11.06.2013 09:32