Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Наденица с картофи в гювеч

Наденица с картофи в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Наденица с картофи в гювеч
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Просто слагате и печете, заслужаваме ли една бира за добрата идея"

Необходими Продукти

  • наденица - 400 г варено - пушена, различни видове по избор
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 200 г от консерва, обелени
  • сухи чушки - 2 бр.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лука, доматите, сухите чушки, захарта, солта и ригана в пасатор и пасирайте.

Обелете и нарежете картофите на кръгчета с еднаква дебелина. Сложете картофите на дъното на гювеч. Овкусете със сол, сипете олиото и разбъркайте.

Запечете във фурна за около 40 мин. на 200 градуса, като разбъркате веднъж картофите по време на печенето.

Извадете гювеча и сипете пасираната доматена смес върху тях.

Нарежете надениците на половинки и ги подредете най-отгоре. Запечете още за около 20 мин. в загрятата фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: