Къривурст

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Къривурст
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
02/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Дайте им 20 минути на къривурстчетата и ще си хапнете сладко, сладко"

Необходими Продукти

  • варена наденица - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • къри - 2 ч.л. на прах
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • портокалов сок - 100 мл
  • домати - 400 мл пасирани
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наденицата се нарязва на кръгчета и се запържва в сгорещено олио.

Изважда се от тигана и на нейно място се слага една глава лук, предварително нарязан на ситно.

След като омекне лукът, се поръсва с една чаена лъжичка къри на прах и една лъжичка кафява захар. Разбърква се и се прибавя прясно изцеденият портокалов сок.

Щом сместа заври, се прибавят пасираните домати. Сосът се подправя със сол на вкус и четен пипер.

Температурата на котлона се намалява и сосът се готви, докато се сгъсти.

Изпържените вурстчета се поставят в чиния, поливат се с готовият сос и се поръсват с малко къри на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: