Начин на приготвяне
Накиснете булгура в гореща вода за 30 минути, за да набъбне. Отцедете добре от течността, ако не я е поел всичката, и в дълбока купа смесете заедно с каймата.
Добавете яйцето, смлените бадеми и лука, накълцан на много ситно (лука може и да настържете).
Сложете сол, подправките и наситнения магданоз. Омесете добре, завийте с домакинско фолио и оставете за 2 часа в хладилник.
Оформете кебапчетата в познатата ни, типична за тях продълговата форма, правейки първо топче, което да се събира в шепа и после разтегляйки с помощта на дланите. От продуктите в рецептата излизат 7 кебапчета.
Поставете в тавичка върху хартия за печене или просто леко намазнена. Поръсете със зехтина и печете на 190 градуса до зачервяване. Готови са за около 15 минути, но понеже всяка фурна е различна, най-добре си ги наглеждайте.
Сервирайте кебапчетата с гарнитура от свежи краставици, които перфекно допълват вкуса на кебапчетата. Възможно е да се комбинират и с предпочитан от вас сос.
Да ви е сладко! Ориенталските кебапчета с булгур са готови.