Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Моят домашен двуцветен кекс

Моят домашен двуцветен кекс

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Моят домашен двуцветен кекс
Снимка: Валерия
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Любимата ни рецепта за домашен двуцветен кекс, която колкото и пъти да приготвите, винаги се получава повече от перфектно!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя, L размер
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода /на стайна температура/ - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче /10 г /
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За мярка използвам чаша от 250 мл.

Яйцата и захарта се разбиват много хубаво. Сместа трябва да стане пухкава и светла. След това се прибавят олиото, водата и отново се разбива. Накрая се пресява брашното и се добавя бакпулверът. Пак се разбива.

Сместа се дели на две части. Аз оставям бялата да е по-малка, нея слагам по средата. Моите мъже така го предпочитат.

В другата част се слага какаото и се разбива. Формата за кекс се намазва с масло и набрашнява. Първо се изсипва от кафявата част, по средата бялата и отгоре пак кафява.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Наглеждайте и преценете според фурната ви. Моята е газова и пече различно.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: