Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Моят Домашен Хляб

Моят Домашен Хляб

Моят Домашен Хляб
Снимка: Александър Крачунов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г + около 50 г за доомесване
  • зехтин - 80 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 25 г прясна
  • вода - 1 чаша топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Маята се разтваря в топлата вода. Брашното се пресява в купа, изсипете солта, добавете зехтина, добавете и разтворената мая.

2. Започнете да бъркате бавно първо с дървена лъжица, а когато стане по трудно, прехвърлете тестото за домашния хляб на масата и го омесете на ръка.

3. Когато стане на гладко, покрийте тестото и оставете на топло място за 1 час.

4. След като тестото втаса, го омесете леко отново. Оформете тестото в леко продълговата форма, като го пооформите леко с ръце.

5. С помощта на остър нож направете върху хляба със зехтин няколко успоредни разреза с остър нож. Така приготвения бял хляб трябва да си почине 10-15 минути.

6. Печете моя домашен хляб на 170°C в предварително загрята фурна 10 минути.

След като тестото се надигне хубаво, повишете температурата на 180°C и печете още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: