Начин на приготвяне
1. Маята се разтваря в топлата вода. Брашното се пресява в купа, изсипете солта, добавете зехтина, добавете и разтворената мая.
2. Започнете да бъркате бавно първо с дървена лъжица, а когато стане по трудно, прехвърлете тестото за домашния хляб на масата и го омесете на ръка.
3. Когато стане на гладко, покрийте тестото и оставете на топло място за 1 час.
4. След като тестото втаса, го омесете леко отново. Оформете тестото в леко продълговата форма, като го пооформите леко с ръце.
5. С помощта на остър нож направете върху хляба със зехтин няколко успоредни разреза с остър нож. Така приготвения бял хляб трябва да си почине 10-15 минути.
6. Печете моя домашен хляб на 170°C в предварително загрята фурна 10 минути.
След като тестото се надигне хубаво, повишете температурата на 180°C и печете още 30 минути.