Моят домашен симид

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Моят домашен симид
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20
"Много вкусен е този домашен симид, опитайте го задължително"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 1.5 ч.ч.топла
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч. топло
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • олио - 60 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1.5 ч.л.
  • За намазване
  • петмез - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме водата, млякото, натрошената мая и захарта, разбиваме с бъркалка.

Прибавяме олиото и брашното със солта. Омесваме си меко тесто, поръсваме с брашно и покриваме с кърпа.

От втасалото тесто късаме топки, разделяме ги на две и си правим фитили.

Увиваме ги заедно и захващаме двата края.

В купа смесваме водата и петмеза, а в чиния изсипваме сусама.

В тава слагаме хартия за печене, потапяме гевреците в течната смес, след това в сусама и подреждаме в тавата.

Оставяме ги за около 15 митути и печем на 200 градуса за 15 минути.

Моят домашен симид е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: