Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Обикновен сладкиш с праскови

Обикновен сладкиш с праскови

Обикновен сладкиш с праскови
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Обикновен сладкиш с праскови - селски, пухкав вкусен и много икономичен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч
  • ванилия - 1 бр.
  • праскови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа си счукваме яйцата и добавяме захарта. Разбиваме добре.

Към сместа добавяме олиото и прясното мляко.

Отново разбиваме много добре.

Пресяваме си брашното, като в него прибавяме и бакпулвера.

Готовото пресято брашно прибавяме към сместа както и ванилията.

Обелваме си прасковите и ги нарязваме на ситно кубчета.

Добавяме накрая и тях.

Приготвяме си съд, в който изсипваме сместа за прасковения сладкиш и поставяме в печката

Печем до пълната му готовност обикновения сладкиш с праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: