Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Печен шаран със сметана и гъби

Печен шаран със сметана и гъби

Печен шаран със сметана и гъби
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 4
23/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добър апетит с моя печен шаран със сметана и гъби - по различна комбинация с повод и без!"

Необходими Продукти

  • шарани - 2 бр. по около 1 кг
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр,
  • олио - 100 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • сметана - 300 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 20 г смлян
  • естрагон, - 10 г
  • печурки - 200 г сварени и нарязани на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана, измиваме я добре и я оставеме да се отцеди

В купа смесваме нарязания лук, сол на вкус, лъжица сметана, скилидка чесън на ситно, малко смлян черен пипер пипер и естрагон и нарязаните и сварени гъби, Смесваме добре и пълним шарана.

Слагаме я в тавата, в която сме сложили олио и малко естрагон, смлян пипер, след което поставяме две резенчета домати в рибата и останалите резенчета домат при рибата и върху рибата.

Поръсваме с естрагон, смлян пипер, сол на вкус и заливаме със останалата сметана, в която добавяме счукани скилидки чесън.

Печем рибата във фурната на 200 °C за около 40 мин.

Добър апетит с моя печен шаран със сметана и гъби - по различна комбинация с повод и без!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: