Начин на приготвяне
Почистваме шарана, измиваме я добре и я оставеме да се отцеди
В купа смесваме нарязания лук, сол на вкус, лъжица сметана, скилидка чесън на ситно, малко смлян черен пипер пипер и естрагон и нарязаните и сварени гъби, Смесваме добре и пълним шарана.
Слагаме я в тавата, в която сме сложили олио и малко естрагон, смлян пипер, след което поставяме две резенчета домати в рибата и останалите резенчета домат при рибата и върху рибата.
Поръсваме с естрагон, смлян пипер, сол на вкус и заливаме със останалата сметана, в която добавяме счукани скилидки чесън.
Печем рибата във фурната на 200 °C за около 40 мин.
Добър апетит с моя печен шаран със сметана и гъби - по различна комбинация с повод и без!