Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешко със сметана, гъби и къри

Пилешко със сметана, гъби и къри

Пилешко със сметана, гъби и къри
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко бонфиле - 500 г
  • печурки - 250 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • краве масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • къри
  • майорана
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято краве масло и 2 с.л. олио се пускат две скилидки чесън.

След 2-3 мин се изваждат и се добавя нарязаното на парчета бонфиле.

Като се позачерви, се добавят и гъбите. Овкусява се с по 1 ч.л. сол, черен пипер, къри и майорана.

Оставя се няколко минути да покъкри и се добавя сметаната.

Оставя се за още 5 мин на бавен огън, като се разбърква периодично, и е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: