Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш със сметана, гъби и бекон

Киш със сметана, гъби и бекон

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Киш със сметана, гъби и бекон
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 150 г
  • масло - 70 г
  • вода - 40 мл
  • сол
  • захар
  • За плънката
  • гъби
  • бекон
  • сметана
  • кашкавал
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, слагаме в една купа брашното с маслото и водата и започваме да бъркаме добре, докато не стане като консистенцията на трохички.

Добавяме солта и захарта и месим, докато стане гладко тесто. Завиваме го във фолио и го оставяме да престои минимум 30 минутки в хладилник.

През това време слагаме в едно тиганче бекона да се задуши с гъбите.

Добавяме сметаната и настърганият предварително кашкавал, бъркаме и овкусяваме.

В специална тавичка за киш разстиламе с ръце леко масленото тестото по всички страни да стане като купичка. Печем, докато се зачерви - това би трябвало да е на 15-тата минута.

Разбиваме яйцата и ги добавяме към сместа с бекона и гъбите. Разбъркваме добре.

Изсипваме всичко в изпечената форма за киш и печем още 10 минутки да се стегне плънката за киша с бекон.

Отгоре настъргах допълнително кашкавал и оставих да се запече.

Имайте предвид, че кашкавалът е достатъчно солен и не слагайте много сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: