Начин на приготвяне
Първо, слагаме в една купа брашното с маслото и водата и започваме да бъркаме добре, докато не стане като консистенцията на трохички.
Добавяме солта и захарта и месим, докато стане гладко тесто. Завиваме го във фолио и го оставяме да престои минимум 30 минутки в хладилник.
През това време слагаме в едно тиганче бекона да се задуши с гъбите.
Добавяме сметаната и настърганият предварително кашкавал, бъркаме и овкусяваме.
В специална тавичка за киш разстиламе с ръце леко масленото тестото по всички страни да стане като купичка. Печем, докато се зачерви - това би трябвало да е на 15-тата минута.
Разбиваме яйцата и ги добавяме към сместа с бекона и гъбите. Разбъркваме добре.
Изсипваме всичко в изпечената форма за киш и печем още 10 минутки да се стегне плънката за киша с бекон.
Отгоре настъргах допълнително кашкавал и оставих да се запече.
Имайте предвид, че кашкавалът е достатъчно солен и не слагайте много сол.