Начин на приготвяне
Яйцата се измиват. Нареждат се в тенджерка. Заливат се с вода. Слагат се на котлона да заври. Варят се 8 минути след завиране.
След сваряването се изсипва врялата вода и се сипва студена. Оставят се да изстинат.
Марулята се измива и отцежда. Подготвят се две големи чинии, застлани с маруля. Яйцата се обелват. Разрязват се на две по дължина.
Белтъците се нареждат един до друг върху марулята.
Жълтъците се слагат в голяма купа. Същото се прави с всички яйца. В купата с жълтъците се добавят. Прибавят се печените чушки, изварата и майонезата. Добавя се сол според солеността на изварата.
Чесънът се обелва и добавя, като се пресира. Сместа се пасира до хомогенна смес.
Подготвя се пош с желан накрайник. Пълнят се яйцата с подготвената смес.
В дупката на всеки белтък се прави по една хубава роза от чушчената плънка.
Отцеждат се маринованите печурки. С тях се гарнират пълнените яйца с дип от печени чушки.