Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Пълнени Яйца»Пълнени яйца с дип от печени чушки

Пълнени яйца с дип от печени чушки

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пълнени яйца с дип от печени чушки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
25/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Гарнирайте пълнените яйца с дип от печени чушки с вкусни гъбки - гостите на празника ви ще са във възторг"

Необходими Продукти

  • яйца - 15 бр.
  • печени чушки - 2 бр.
  • извара - 70 г
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 2 с.л.
  • сол
  • маруля - 10 листа
  • печурки - мариновани от буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се измиват. Нареждат се в тенджерка. Заливат се с вода. Слагат се на котлона да заври. Варят се 8 минути след завиране.

След сваряването се изсипва врялата вода и се сипва студена. Оставят се да изстинат.

Марулята се измива и отцежда. Подготвят се две големи чинии, застлани с маруля. Яйцата се обелват. Разрязват се на две по дължина.

Белтъците се нареждат един до друг върху марулята.

Жълтъците се слагат в голяма купа. Същото се прави с всички яйца. В купата с жълтъците се добавят. Прибавят се печените чушки, изварата и майонезата. Добавя се сол според солеността на изварата.

Чесънът се обелва и добавя, като се пресира. Сместа се пасира до хомогенна смес.

Подготвя се пош с желан накрайник. Пълнят се яйцата с подготвената смес.

В дупката на всеки белтък се прави по една хубава роза от чушчената плънка.

Отцеждат се маринованите печурки. С тях се гарнират пълнените яйца с дип от печени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: