Начин на приготвяне
Овкусяваме каймата с кимион, черен пипер и сол и ситно нарязан лук (пожелание).
Оформяме кюфтенца в размер за една хапка и се пържат.
За соса:
Нарязваме лука и чесъна и ги запържваме в масло/ олио.
След запържването на лука и чесъна добавяме доматите и ги варим приблизително 30-40 минути до сгъстяване.
Добавяме босилек по вкус, ако е пресен, оставяме няколко листенца за декорация, сол, черен пипер, щипка захар.
Добавяме сметана, разбъркваме и сваляме от котлона.
Варим спагетите в подсолена вода.
Смесваме соса със спагетите, добавяме кюфтенца, поръсваме с настърган кашкавал, слагаме лестенца босилек и е готово.
Добър апетит!