Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орзо с тиквички и сметана

Орзо с тиквички и сметана

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Орзо с тиквички и сметана
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вместо любимото ви ризото, пригответе това орзо в кремообразен сос"

Необходими Продукти

  • орзо - 1 ч.ч.
  • тиквички - 3 броя средно големи
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • сол
  • черен пипер
  • пипер меланж
  • кимион
  • лют червен пипер
  • копър
  • сока от лимон - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват измиват и нарязват на ситно или се настъргват.

В дълбок тиган се поставя зехтинът и лукът да се запържи, прибавят се и тиквичките.

Добавя се няколко лъжици вода и се захлюпва с капак. Оставя се да омекнат заленчуците.

Подправя се със сол на вкус, черен пипер и ситно нарязан копър по желание.

Добавя се течната сметана, суровото орзо и 2 ч.ч. вода. Гответе на среден огън под капак, докато течността се поеме от орзото, но все пак трябва да има течност при сервиране на ястието.

Преди сервиране на орзо с тиквички и сметана добавете лимоновия сок, лют червен пипер, кимион и пипер меланж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: