Начин на приготвяне
Любимият огретен, приготвен с козе сиренце.
Картофите се измиват и слагат в тенджера.
Прибавя се сол 1/2 ч.л. и се заливат с вода, която трябва да покрие картофите.
Сваряват се 20 мин. след завиране, след което се свалят от котлона.
Картофите се изваждат и се оставят да изстинат, като може за по-бързо изстиване да се сложат в купа със студена вода за 10 мин.
След като изстинат, картофите се обелват и нарязват на средни кубчета.
Козето сирене се натрошава в купа, в която ще се разбърква огретена.
Прибавят се яйцата, козето кисело мляко и микс Пипер.
Разбърква се много добре, след което се прибавят нарязаните картофи и солта.
Картофите се разбъркват много добре със сместа, след което се изсипват в предварително намазана с олио тава.
Печем картофената запеканка на 200 градуса в предварително загрята фурна 25 мин.
Картофен огретен с козе сирене по рецепта на Иван Звездев е вкусен както топъл, така и охладен.
А ако обичате да хапвате и мръвка, може да добавите и пиле в огретена.