Начин на приготвяне
В тенджера под налягане поставяме лука, моркова, солта, черния пипер, джоджена заедно с агнешкото шкембе и оставяме да се вари.
Варенето продължава около 30 минути.
След като изтече това време, изваждаме го и го нарязваме на ситно, а бульона прецеждаме и оставяме на страна.
В дълбока тенджера си изсипваме бульона, нарязаното агнешко шкембе и предварително обеления и счукан чесън.
Варим всичко това около 5 минути.
В друга малка тенджерка или касерола смесваме брашно, прясно мляко, яйцата и разбъркваме добре с тел, на котлона, докато кипне.
Към тази смес си наливаме 4-5 черпака от бульона и бъркаме отново с тел, докато се смесят съставките.
В малко тиганче слагаме маслото и наливаме олио.
Когато започне да се загрява, поръсваме с червен пипер и оставяме да се пържи 15-20 секунди, след което веднага сипваме в застройката.
Тенджерата с агнешката чорба оттегляме от котлона и изливаме застройката при непрекъснато бъркане.
Агнешка шкембе чорба по рецепта на Иван Звездев можем да поднесем със счукан чесън, смесен с оцет и поръсена с лют червен пипер.