Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Агнешка шкембе чорба по рецепта на Иван Звездев

Агнешка шкембе чорба по рецепта на Иван Звездев

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Агнешка шкембе чорба по рецепта на Иван Звездев
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
15/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • пипер - 10 зърна
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 25 г
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане поставяме лука, моркова, солта, черния пипер, джоджена заедно с агнешкото шкембе и оставяме да се вари.

Варенето продължава около 30 минути.

След като изтече това време, изваждаме го и го нарязваме на ситно, а бульона прецеждаме и оставяме на страна.

В дълбока тенджера си изсипваме бульона, нарязаното агнешко шкембе и предварително обеления и счукан чесън.

Варим всичко това около 5 минути.

В друга малка тенджерка или касерола смесваме брашно, прясно мляко, яйцата и разбъркваме добре с тел, на котлона, докато кипне.

Към тази смес си наливаме 4-5 черпака от бульона и бъркаме отново с тел, докато се смесят съставките.

В малко тиганче слагаме маслото и наливаме олио.

Когато започне да се загрява, поръсваме с червен пипер и оставяме да се пържи 15-20 секунди, след което веднага сипваме в застройката.

Тенджерата с агнешката чорба оттегляме от котлона и изливаме застройката при непрекъснато бъркане.

Агнешка шкембе чорба по рецепта на Иван Звездев можем да поднесем със счукан чесън, смесен с оцет и поръсена с лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: