Начин на приготвяне
Пресяваме брашната заедно с бакпулвера. Разбиваме яйцето с меда в подходяща купа.
Към получената смес добавяме мекото масло, брашната с бакпулвера, кафявата захар, канелата, карамфила, ванилията и солта.
Омесваме тесто за сладки, което оставяме в хладилника да стегне за час-два. Върху набрашнена повърхност с точилка разточваме тесто с дебелина около 3 мм.
С формички изрязваме сладки от тестото и ги подреждаме в тава, покрита с пергаментова хартия.
Печем до готовност в предварително загрята на 170 °C фурна при непрекъснато наблюдение.
Можете да ги слепите с мармалад и по желание да ги поръсите отгоре с пудра захар канелените сладки.
Стават пръхкави и много вкусни канелени сладки с бадемово брашно! Да Ви е сладко!
Коментари