Начин на приготвяне
Докато правех тези, не мислех, че ще се получи нещо, защото цялата смес беше абсолютен бъркоч, но... станаха... и то какви...
Здравословен вариант на коледни напукани сладки, само че не оваляни в пудра захар, а в черен шоколад и поръсени с кашу... мммм, уникални са!
В купа се смесват всички съставки. Омесва се тесто.
Тава се застила с хартия за печене. Намазва се със зехтин. Оформят се малки сладки топчета, като моите са по 19 г и излязоха 45 бр.
Бройката зависи от големината. Подреждат се всички празнични сладки в тавата и се пекат в предварително загрята на 180 °C за 10-15 минути.
През това време шоколадът се разтопява в микровълновата или на водна баня. Кашуто се нарязва на ситно.
Когато сладките са изпечени, се оставят леко да изстинат, след което се овалват в шоколад, подреждат се в поднос и се поръсват с нарязаното кашу.
Оставят се в хладилник за няколко часа, да стегнат.
В една сладка има 77 калории, 4 г въглехидрат и 2 г протеин.
В цялата смес разкошни коледни сладки с бадемово брашно има 137 г протеин! Да ви е вкусно!
Вижте още идеи за коледни сладки.