Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Тиквички с твърди сирена

Тиквички с твърди сирена

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Тиквички с твърди сирена
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Тиквички с твърди сирена за всички за вечеря у дома"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пипер меланж - 1/2 ч.л.
  • яйца - 5 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сирена - 100 г настъргани микс твърди
  • розмарин - 2 ч.л.
  • олио - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре. Почистват се от дръжките и върховете. Нарязват се на филии.

Всяка филия се начуква леко от двете страни с чук за месо, след което се посоляват със сол и пипер Микс.

За панировката:

Яйцата се разбъркват в плитка купа.

Прибавя се червеният пипер и розмаринът.

Разбърква се много добре, след което постепенно се прибавят твърдите сирена при продължително бъркане.

Олио се загрява в тиган с незалепващо покритие, като първоначално не се слага цялото олио. Пържат се панираните тиквички в малко мазнина, за да се разтопят добре сирената.

По време на пърженето олиото се прибавя постепенно, колкото е необходимо тиквичките да се потапят до половината.

Тиквичките се потапят в панировката от двете страни, след което се пържат в сгорещено олио до златисто от двете страни.

След като се извадят от тигана, панираните тиквички се слагат върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината от тиквички с твърди сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Задължително ще опитам тази рецепта! тиквичките са ми сред любимият зеленчук!
05.09.2023 16:45
1
1
Покажи всички подкоментари