Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Плодова салата»Плодови топчета с цитрусов сос

Плодови топчета с цитрусов сос

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Плодови топчета с цитрусов сос
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Нека се насладим на свежестта на лятото в бурканче с тези плодови топчета с цитрусов сос!"

Необходими Продукти

  • червена диня - 1 резен
  • жълта диня - 1 резен
  • круши - 1 брой
  • праскови - 1 брой
  • За соса
  • лимони - 1 брой
  • портокали - 2 броя
  • чиа - 2 супени лъжици
  • канела - 2 чаени лъжици
  • ром - 2 чаени лъжици
  • лимонена кора - 1 чаена лъжица
  • мед
  • кардамон
  • карамфил
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С лъжица за плодове се оформят топчета от диня, круша и праскова.

Разпределят се в няколко бурканчета.

Приготвяне на соса:

Изстисква се сока от лимона и портокалите.

Добавя се мед на вкус и сухите подправки, предварително добавени към рома заедно с настърганата лимонова кора.

С така получения сос се заливат плодовете в бурканчета.

Оставя се в хладилник за 1 час и се поднася с прясно нарязана мента.

Нека се насладим на свежестта на лятото в бурканче с тези плодови топчета с цитрусов сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: