Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с хрупкава коричка и цитрусов сос

Пилешки бутчета с хрупкава коричка и цитрусов сос

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пилешки бутчета с хрупкава коричка и цитрусов сос
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Когато нещо е е толкова лесно за приготвяте и толкова вкусно - просто няма шанс - трябва да го приготвите"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • чесън - 1 гл.
  • мащерка - 2 - 3 щипки, сушена
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • лимони - 1 бр., малък
  • черен пипер - 1/4 ч.л., прясно смлян
  • масло - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В керамична тава или стъклена огнеупорна се поръсва половината от кубчето бульон.

Пилешките бутчета се измиват и подсушават, слагат се в тавата. Отгоре се поръсва с останалото кубче от бульона.

В края се слагат необелени скилидки чесън, нарязания лимон на едри парчета.

Поръсва се с мащерката и прясно смлян черен пипер, налива се водата и се слага маслото.

Сол не се слага, защото в кубчето бульон има достатъчно.

Тавата се слага в студена фурна и се включва на 220 градуса. Пече се около 35-40 минути. Получава се невероятно вкусен сос.

Сервирайте със салата по избор.

Пилешките бутчета с хрупкава коричка и цитрусов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: