Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Кюфтета»Пуешки балкански татарски кюфтета

Пуешки балкански татарски кюфтета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки балкански татарски кюфтета
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Пуешките балкански татарски кюфтета сервираме със сочна салата."

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 7 бр.
  • козе кашкавал - 300 г
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • пипер микс - 1/2 ч.л.
  • балканска ръсеница - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се почиства и измиват много добре.

Премахва се кожата и се обезкостявят, като се внимава да се премахнат всички дребни костици.

Месото се смила с месомелачка на кайма.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Козият кашкавал се настъргва на едро ренде.

Подправката Балканска ръсеница се слага в малка купичка, залива се с олиото и се оставя да престои 10 мин.

В купа, в която ще се бърка сместа, се слага каймата, след което се прибавя нарязаният лук, червеният пипер и олиото, в което е престояла подправката Балканско ръсеница и се разбърква много добре.

Най-накрая се прибавя настърганият кашкавал и сместа се омесва добре.

Пуешката кайма се оставя да престои 24 ч. в хладилник.

Оформят се средни пуешки кюфтета.

Кюфтетата се пекат в загрят чугунен грил-тиган.

Пуешки балкански татарски кюфтета сервираме със сочна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: