Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Кюфтета»Пуешки кюфтета с тиквички

Пуешки кюфтета с тиквички

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Пуешки кюфтета с тиквички
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервират се пуешки кюфтета с печени тиквички и сте готови с вашата диетична вечеря"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • галета - 10 с.л.
  • тиквички - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л. за кюфтетата + 1 ч.л. за тиквичките
  • пипер меланж - 1/2 ч.л.
  • олио - 200 мл за пърженето + 100 мл за тиквичките
  • подправка за бифтеки - 2 с.л. + 1 ч.л. за тиквичките
  • яйца - 3 бр.
  • лимецов хляб - 3 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват и обезкоставят.

Смилат се в месомелачка.

Каймата се слага в купа, в която ще се меси.

Лимецовите филии - средата се натрошават на много ситно и се прибавят в каймата.

Прибавят се яйцата, солта, микса пипер и подправката за бифтеки.

Каймата се омесва много добре и се слага в купа, завива се с фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 30 мин.

Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.

Нарязват се на кръгчета и се нареждат със застъпване в тава.

Поръсват се със солта и подправката за бифтеки.

Заливат се с олио.

Пекат се в 30 мин в предварително загрята фурна на 200 °C.

След като каймата е престояла в хладилника, се изважда и се оформят кюфтета.

Всяко пуешко кюфте се овалва в галета.

Пържат се в сгорещено олио.

Сервират се пуешки кюфтета с печени тиквички и сте готови с вашата диетична вечеря :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: