Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Царевични кексчета със сирене

Царевични кексчета със сирене

Царевични кексчета със сирене
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Страхотни пухкави кексчета, които можете да си приготвите за нула време за закуска и не само"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр. 10 г
  • царевично олио - 5 с.л. или слънчогледово
  • царевично брашно - 4 с.л. пълни
  • царевичен грис - 4 с.л. пълни
  • пшенично брашно - 4 с.л. пълни
  • сирене - 100 г
  • песто - 3 ч.л. босилеково по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и прибавете към тях солта и царевичното олио.

В отделен съд смесете киселото мляко и бакпулвера, разбъркайте и добавете и тях.

Започнете да добавяте сухите съставки, а именно царевичното брашно и грис, както и пшеничното брашно.

Накрая прибавете едро натрошено сиренето и разбъркайте.

Разпределете сместа във форми за мъфини като ги пълните на 2/3 от обема им.

Имах босилеково песто и реших да сложа по една лъжичка на всеки мъфин, но не е задължително.

Ако и вие решите да го направите напълнете наполовина формичките, сложете по лъжичка от пестото и покрийте с още малко смес.

Ползвах хартиени форми за мъфини, които не намазах с мазнина, но ако ползвате други първо ги намаслете.

Сложете царевичните мъфини да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 30 минути, до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: