Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Разядки»Солен крем със зеленчуци

Солен крем със зеленчуци

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Солен крем със зеленчуци
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервирайте соления крем със зеленчуциж с препечени филийки, солени палачинки или тарталетки."

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр. голям сварен
  • печурки - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • зелени маслини - шепа
  • краве сирене - 60 г
  • топено сирене - 60 г
  • краве масло - 25 г меко
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тигана запържете нарязания на ситно лук.

Прибавете нарязаните печурки и гответе, докато течността се изпари.

Изчакайте печурките да се охладят.

Сложете всички съставки за разядката (подправките на вкус са: чесън, кимион, кориандър, копър, сол, червен пипер, черен пипер)) в блендера или чопъра и пасирайте до получаването на хомогенна смес.

Приберете крема в хладилника за около 30 минути.

Сервирайте соления крем със зеленчуци с препечени филийки, солени палачинки или солени тарталетки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: