Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапас от картофена тортиля с хамон и чоризо

Тапас от картофена тортиля с хамон и чоризо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тапас от картофена тортиля с хамон и чоризо8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервираме тапас от картофена тортиля с хамон и чоризо и хапваме в компания с чаша червено вино."

Необходими Продукти

  • За тортиля
  • картофи - 4 бр. средни/големи
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - или олио за пържене
  • чоризо - 100 г (прясно или сушено)
  • хамон серано - 100 г слайсове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме обикновена картофена тортиля (по принцип е правилно да се изговаря Тортия) без лук, нито чесън, тъй като самото чоризо, с което ще поднесем тапите, е с доста наситен вкус, хамонът също.

Подробна рецепта за картофена тортиля може да намерите тук в сайта, защото многократно съм писала такива. По тази причина сега няма да се спирам на подробности.

Накратко, обелваме и нарязваме картофите на люспи. Слагаме ги на голяма купчина в тиган с олио, което не трябва да ги покрива. Посоляваме и готвим на умерен огън при често разбъркване, докато картофите омекнат и се начупват лесно.

Тогава ги сипваме в голяма цедка, под която има купа, за да се отцеди в нея олиото или зехтина.

Изчакваме няколко минутки и сипваме картофите в друга купа с разбитите яйца с щипка сол. Разбъркваме добре и прехвърляме отново в тигана, в който сме сложили малко от отцеденото олио.

Готвим тортията до приятен загар от едната страна, после обръщаме да се запече и от другата.

Нарязваме на квадратчета и подреждаме в плато.

Върху половината парченца каратофена тортиля слагаме кръгчета чоризо, а върху другата половина поставяме хамон серано. По желание можем да набодем тези тапас на клечки.

Сервираме и хапваме в компания с чаша червено вино.

Добър апетит с моите тапас от картофена тортиля с хамон и чоризо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: