Пилешка къри супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пилешка къри супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервирайте топлата пилешка къри супа с топка ориз Басмати"

Необходими Продукти

  • пиле - 400 г месо от гърди или бутче/плешка
  • къри паста - 2 ч.л. с връх, жълта
  • кокосово мляко - 400 мл (или кокосова сметана)
  • картофи - 2 бр.
  • ориз басмати - 150 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • зехтин - 3 с.л.
  • спанак - листа бейби
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо и картофите на парченца. Сварете ги във вода с малко сол. Трябва да ви остане бульон, но не прекалено много.

Загрейте зехтина на умерен огън и запържете за кратко къри пастата. Веднага сипете в тенджерата с пилешката супа.

Налейте кокосовото мляко и когато закъкри, добавете спанака на цели листенца. Гответе около 10 минути, като си овкусите с още малко сол и черен пипер.

През това време сварете и ориз басмати според указанията на опаковката.

Сервирайте топлата пилешка къри супа с топка ориз Басмати.

* Ако искате супата да не е много гъста, долейте си още от бульона или сложете повече кокосово мляко. Количеството на къри пастата също може да регулирате според вкуса си.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: