Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо и картофите на парченца. Сварете ги във вода с малко сол. Трябва да ви остане бульон, но не прекалено много.
Загрейте зехтина на умерен огън и запържете за кратко къри пастата. Веднага сипете в тенджерата с пилешката супа.
Налейте кокосовото мляко и когато закъкри, добавете спанака на цели листенца. Гответе около 10 минути, като си овкусите с още малко сол и черен пипер.
През това време сварете и ориз басмати според указанията на опаковката.
Сервирайте топлата пилешка къри супа с топка ориз Басмати.
* Ако искате супата да не е много гъста, долейте си още от бульона или сложете повече кокосово мляко. Количеството на къри пастата също може да регулирате според вкуса си.
Добър апетит!