Начин на приготвяне
В дълбока купа смесвам яйцата и захарта (1 ч.ч.) и се разбиват, докато захарта се разтвори. След това добавям предварително смесените и пресяти брашно, ванилия и бакпулвер.
Сместа разбивам, докато стане хомогенна, след което изсипвам в намазана с масло и посипана с брашно правоъгълна тава. Пека на 180 градуса до готовност.
През това време, докато се пече сладкишът, си приготвям сиропа. За целта в тенджера изсипвам захарта, водата и ванилият . Разбърквам и загрявам на котлона.
Щом сместа кипне и се сгъсти, сиропът е готов и го отвеждам от огъня. С него заливам сладкиша, който предварително съм си нарязала на правоъгълни или квадратни парчета.
Оставям се да се охлади напълно преди да заливам с крема и да декорирам.
Крема го приготвям по следния начин: Печената тиква се пасира или намачква. Сварявам млякото със захарта и смесвам с тиквата. Нишестето размивам в 100 мл вода или мляко и прибавям към тиквата с млякото. Бъркам на не много силен огън до сгъстяване.
Захарта може да се увеличи или намали - зависи колко е сладка тиквата. В чиния слагам парче от сиропирания сладкиш, заливам с тиквения крем и украсявам с парченца печена тиква.