Меден тиквен сладкиш

Меден тиквен сладкиш
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Не е мит, че този меден тиквен сладкиш направо се топи в устата като мед"

Необходими Продукти

  • тиква - 700 г цигулка
  • сушени смокини - 3 бр.
  • кафява захар - 3 с.л., или бяла
  • стафиди - 1 шепа златни
  • лешници - 10 - 12 бр. нарязани
  • канела - 1 ч.л.
  • кокосово брашно - 3 с.л. оризово или друго
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр. домашни
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде.

В купа се разбиват с вилица яйцата, захарта, олио, канела и прясно мляко. Добавят се нарязани на парченца лешници, сушени смокини и шепа златни стафиди.

Накрая прибавяме брашното, ванилията и бакпулвера, като всички продукти се разбъркват добре. В намаслена тавичка сипваме настърганата тиква и се залива с яйчената смес.

Отгоре леко се притиска с вилица и се заравнява. Печем в умерено загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути до суха клечка.

Изважда се десертът да се охлади, нарязва се на парчета и поднасяме поръсен с лъжица мед.

Уникално вкусен и полезен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: