Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни кюфтета по македонски

Сочни кюфтета по македонски

Сочни кюфтета по македонски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Може и да не гърмите с пушката като истински комита, но не може да не опитате нашите сочни македонски кюфтета"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г от плешка
  • свинско месо - 300 г от врат
  • лук - 1 глава
  • бекон - на ситно 50 г
  • чубрица
  • вегета - 1 с.л.
  • кимион
  • газирана вода - 50 мл
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • олио - за пържене
  • гарнитура
  • пържени картофи
  • зеленчуци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най добре да се приготвят от месо - телешко и свинско, смляно в машинка за кайма.

В купа се смесват двата вида смляно месо. Омесват се със ситно нарязан лук и бекон.

Прибавят се подправките и се овкусява на вкус, ако има нужда с още малко сол и по желание с люта чушка.

Сипва се газираната вода и омесването продължава.

Купата се покрива със стреч фолио и оставяме в хладилника да поеме ароматите за час-два.

Взема се топче кайма и с мокри ръце се оформят кюфтетата. Може да се пържат в загрято олио в тиган на котлона или да се пекат на загрята скара - вие си избирате.

Сервираме с гарнитура от пържени картофки и пресни зеленчуци.

Сочните кюфтета по македонски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: