Начин на приготвяне
Най добре да се приготвят от месо - телешко и свинско, смляно в машинка за кайма.
В купа се смесват двата вида смляно месо. Омесват се със ситно нарязан лук и бекон.
Прибавят се подправките и се овкусява на вкус, ако има нужда с още малко сол и по желание с люта чушка.
Сипва се газираната вода и омесването продължава.
Купата се покрива със стреч фолио и оставяме в хладилника да поеме ароматите за час-два.
Взема се топче кайма и с мокри ръце се оформят кюфтетата. Може да се пържат в загрято олио в тиган на котлона или да се пекат на загрята скара - вие си избирате.
Сервираме с гарнитура от пържени картофки и пресни зеленчуци.
Сочните кюфтета по македонски са готови.