Печено пиле

16/08/2014
Ани
отАниНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 492
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле се посолява отвън и отвътре, след което се намазва със свинската мас.

Поставете го във фурната и в началото се пече на по-висока температура, а след образуването на коричка - на умерена. Когато пилето се позачерви го залейте с малко топла вода. Обърнете го няколко пъти.

Когато пилето е готово, отцедете образувалия се при печенето сок и го прибавете към виното, сложете го на котлона и няколко минути след като кипне, прибавете маслото. Разделете пилето на порции, залейте ги със соса и поръсете с черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар