Пиле чеснато

ВенциВенци
Новак
14
Пиле чеснато1 / 2
12/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 100 мл.
  • доматен сок - 300 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на порции. Започваме да го варим, като преди да се свари напълно слагаме пълна чаена лъжичка сол, за да поври със солта.

След като е сварено напълно, го изваждаме от бульона и поставяме в чиния. Разбиваме яйцата, като поставяме в тях изчистения и смачкан в хаванче чесън на вкус.

В друг съд изсипваме олиото и в него запържваме брашното, докато придобие златист цвят. След това наливаме доматения сок и веднага прибавяме част от бульона, в който сме варили пилето.

Доливаме с вода, колкото преценим, че е необходимо и оставяме около 10 мин. да поври.

Преди да свалим тенджерата от котлона, започваме да наливаме в нея разбитите яйца и чесъна, като бъркаме непрекъснато.

Целта е яйцето да се пресече и да стане на конци.

Веднага след това поставяме свареното пиле без да бъркаме повече, за да не разкъсаме пилешкото месо и изчакваме 3 мин., след което сваляме ястието от котлона.

Прибавяме черния пипер и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Звучи много вкусно, но на тая снимка не виждам в яхнията дори едно яйце, камо ли четири. Сложете реална снимка, иначе олеквате.
04.01.2024 22:06