Начин на приготвяне
Нарежете бриоша на филийки. Добре е да е по- сух, не току-що изпечен.
Разбийте яйцата в купа заедно с щипка сол. Добавете млякото и канела на вкус. Канелата се слага само ако ще хапвате пържените филийки със сладки пълнежи.
Загрейте тиган на умерен огън с малка бучица масло. Когато се разтопи, потапяйте филийка бриош в сместа от мляко и яйца и слагайте в тигана. Филийките трябва да са добре напоени.
Печете или пържете от двете страни до приятен загар.
След всяка готова филийка, слагайте по още малко масло, забърсвайки тигана с кухненска хартия, за да няма остатъци от предишното и да загаря.
Поднесете със сладки или солени пълнежи пържените филийки от пълнозърнест бриош.
Добър апетит!
Коментари