Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Пържени филийки от пълнозърнест бриош

Пържени филийки от пълнозърнест бриош

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пържени филийки от пълнозърнест бриош
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Поднесете със сладки или солени пълнежи пържените филийки."

Необходими Продукти

  • бриош - около 400 г пълнозърнест
  • яйца - 6 - 7 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • канела - по желание
  • масло - за пържене на филийките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бриоша на филийки. Добре е да е по- сух, не току-що изпечен.

Разбийте яйцата в купа заедно с щипка сол. Добавете млякото и канела на вкус. Канелата се слага само ако ще хапвате пържените филийки със сладки пълнежи.

Загрейте тиган на умерен огън с малка бучица масло. Когато се разтопи, потапяйте филийка бриош в сместа от мляко и яйца и слагайте в тигана. Филийките трябва да са добре напоени.

Печете или пържете от двете страни до приятен загар.

След всяка готова филийка, слагайте по още малко масло, забърсвайки тигана с кухненска хартия, за да няма остатъци от предишното и да загаря.

Поднесете със сладки или солени пълнежи пържените филийки от пълнозърнест бриош.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Реално това не са точно пържени филийки, а Френски тост (French Toast), затова не знам доколко е удачна промяната на заглавието...
26.10.2023 16:37