Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с тиква, ябълки и бяла глазура

Щрудел с тиква, ябълки и бяла глазура

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Щрудел с тиква, ябълки и бяла глазура
Снимка: Ivelina
1 / 4
16/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ще ви почерпим с щрудел, ама не какъв да е - а с разкошна плънка, че и с глазура, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • ябълки - 200 г нарязани на малки купчета
  • тиква - 350 г на купчета
  • фурми - 6/8 бр. обезкостени, нарязани на ситно
  • орехи - 60/80 г едро счукани
  • орехово олио - 50 мл или краве масло
  • канела - на вкус
  • кора от портокал - настъргана
  • кори за баклава - 1/2 пакет фини
  • за бялата глазура
  • пудра захар - 150 - 200 г
  • белтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви моя вариант на щрудел с тиква и ябълки.

Първо се задушават ябълките и тиквата с ореховото олио или кравето масло и портокаловата кора, да омекнат.

Отстраняват се от огъня и се добавят фурмите, едро счуканите орехови ядки и канела.

Който желае, може да добави захар или мед, аз не слагам, тъй като глазурата е достатъчно сладка. Ако не слагате глазура, добавете една лъжица мед. Това е достатъчно да се подслади.

Взимат се по две кори за баница и се намазват с ореховото олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват.

Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка.

Щруделът се пече в предварително загрята на 170-180 градуса за 30 -40 минути, докато се позачерви.

След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода и се завива с кърпа.

Докато се пече щруделът с тиква, сe подготвя бялата глазура.

Глазура от белтъци се приготвя лесно. За целта ни трябва един белтък. Добавя се лимонов сок - 3-4 капки, и пудра захар 150-200 г, което зависи от големината на белтъка.

В суха купа сипвам белтъка, може да се разбива с телена бъркалка или с лъжица. Добавям първо пудрата захар и разбивам - да се сгъсти и побелее сместа, към края прибавям и лимонов сок.

Бялата белтъчна глазура е много вкусна, става много лесно и бързо, красива и вкусна декорация за коледни сладки и торти.

Опитайте моята рецепта за щрудел с тиква, ябълки и бяла глазура.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: