Пълнени гъби със синьо сирене

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
11/06/2010
"Ароматно и вкусна предястие, което ще остави гостите ви без думи!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 365
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и отстранете пънчетата.

Поставете ги в тава за печене и ги залейте с 1 ч.ч. вода. Сложете ги леко да се запекат на 200 градуса до полуготово състояние.

Нарежете пънчетата на много на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, а когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква.

Махнете плънката от огъня и след като изстине настържете синьото сирене.

Извадете гъбите от фурната и излейте водата, която се е събрала при печенето в тях.

Разпределете сместта равномерно във всички гъби. Отгоре се слага парче кашквал - по-дебело.

Изпечете гъбите до лек загар на кашкавала.

Сервирайте върху питка арабски хляб, като поръсите деликатно всяка гъбка с малко червен пипер.

Рейтинг

5 12
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар