Начин на приготвяне
Измийте и нарежете пилешките гърди на кубчета. Поръсете ги със сол и черен пипер, налейте зехтин в тигана и ги запържете за няколко минути, като ги обръщате леко, за да порозовеят от всички страни.
През това време нарежете лука и гъбите. Като се сготви месото, прибавете лука, нарязан на полумесеци, и като омекне, добавете и гъбите.
След като поомекнат и гъбите добавете сметаната и нарязано или натрошено синьо сирене, бъркайте до пълното му стопяване. Оставете всичко да покъкри на тих огън, докато леко се посгъсти.
На този етап можете да сложите каквито подправки обичате. Аз го предпочитам без, за да изпъква вкусът на синьото сирене.
Поднесете ястието топло с гарнитура по избор и чаша вино.
Аз избрах картофено пюре.