Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешки късчета с гъби, синьо сирене и сметана

Пилешки късчета с гъби, синьо сирене и сметана

Рая ПешеваРая Пешева
Новак
8789
Пилешки късчета с гъби, синьо сирене и сметана
Снимка: Рая Пешева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Само 20 минути в кухнята стоят между вас и перфектното пилешко филе със сос"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр. тип пеперуда
  • готварска сметана - 150 мл
  • синьо сирене - 150 г
  • стар лук - 1 бр. глава
  • гъби - 120 г
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пилешките гърди на кубчета. Поръсете ги със сол и черен пипер, налейте зехтин в тигана и ги запържете за няколко минути, като ги обръщате леко, за да порозовеят от всички страни.

През това време нарежете лука и гъбите. Като се сготви месото, прибавете лука, нарязан на полумесеци, и като омекне, добавете и гъбите.

След като поомекнат и гъбите добавете сметаната и нарязано или натрошено синьо сирене, бъркайте до пълното му стопяване. Оставете всичко да покъкри на тих огън, докато леко се посгъсти.

На този етап можете да сложите каквито подправки обичате. Аз го предпочитам без, за да изпъква вкусът на синьото сирене.

Поднесете ястието топло с гарнитура по избор и чаша вино.

Аз избрах картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: