Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Вкусен кекс с тиква и мед

Вкусен кекс с тиква и мед

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Вкусен кекс с тиква и мед
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 5
08/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусен кекс с тиква и мед, който да сервирате с чаша чай горещ шоколад и да се наслаждавате на уютните моменти у дома."

Необходими Продукти

  • тиква - 1 ч.ч. сварена и пюрирана (ок. 300 г)
  • яйца - 3 броя
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • пчелен мед - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. пресято
  • орехово брашно - 30 г (по желание)
  • шоколадови капки - 30 г (по желание)
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусен кекс с тиква и мед, който да сервирате с чаша чай горещ шоколад и да се наслаждавате на уютните моменти у дома.

Първата стъпка от рецептата е приготвянето на тиквата. Нарежете я, почистете от семките, след това обелете кората и накрая нарежете на парчета. Сложете парчетата в тенджера с вода и варете, докато тиквата е напълно сварена и стане мека. Отцедете добре и пюрирайте 1 ч.ч.

След това с миксер разбийте яйцата и олиото в подходяща купа. Добавете пчелния мед и разбийте отново. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и постепенно ги добавяйте. Следва канелата, ванилията и ореховото брашно. Накрая добавете тиквата и шоколадовите капки и разбъркайте добре с лъжица.

Готовата смес изсипете в предварително подготвената форма за кекс. Аз ползвам силиконова форма за кекс, но ако вашата е метална, я намажете с масло, за да не залепне кекса.

Печете кекса с тиква в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40- 45 мин. За да сте сигурни, че кексът е изпечен добре може да пробвате в клечка за зъби.

Ако след като бучнете клечката тя остане чиста и нищо не залепне по нея, значи есенният кекс е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: