Начин на приготвяне
Вкусен кекс с тиква и мед, който да сервирате с чаша чай горещ шоколад и да се наслаждавате на уютните моменти у дома.
Първата стъпка от рецептата е приготвянето на тиквата. Нарежете я, почистете от семките, след това обелете кората и накрая нарежете на парчета. Сложете парчетата в тенджера с вода и варете, докато тиквата е напълно сварена и стане мека. Отцедете добре и пюрирайте 1 ч.ч.
След това с миксер разбийте яйцата и олиото в подходяща купа. Добавете пчелния мед и разбийте отново. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и постепенно ги добавяйте. Следва канелата, ванилията и ореховото брашно. Накрая добавете тиквата и шоколадовите капки и разбъркайте добре с лъжица.
Готовата смес изсипете в предварително подготвената форма за кекс. Аз ползвам силиконова форма за кекс, но ако вашата е метална, я намажете с масло, за да не залепне кекса.
Печете кекса с тиква в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40- 45 мин. За да сте сигурни, че кексът е изпечен добре може да пробвате в клечка за зъби.
Ако след като бучнете клечката тя остане чиста и нищо не залепне по нея, значи есенният кекс е готов!