Солени мъфини с грис

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солени мъфини с грис
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
32 мин.
Порции
12
"Солени мъфини с грис за закуска, междинно хапване или из път."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. XL
  • грис - 200 г фин, пшеничен
  • брашно - 100 г Класик
  • бакпулвер - 10 - 12 г
  • кисело мляко - 280 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • олио - 70 мл.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • сирене - на вкус
  • чери домати - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте двете големи яйца в купа заедно със солта. Добавете киселото мляко, хомогенизирайте и сипете олиото и прясното мляко отново разбивайки с телена бъркалка.

Пресейте брашното с бакпулвера и смесете с финия пшеничен грис.

Обединете сухите и течните съставки като разбивате за кратко със телената бъркалка до постигане на хомогенност.

Намазнете хартиени капсули за мъфини и ги сложете в гнездата на тавичка с дупки за мъфини.

Разпределете от сместа без да пълните до горе, за да имат място да бухнат солени мъфини.

Натрошете сиренце отгоре и сложете по едно кръгче чери домат. Може да поръсите със риган или друга подправка на вкус. Аз съм предпочела да не слагам подправки.

Пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор и печете мъфините със сирене до златист загар около 16-20 минути.

Солени мъфини с грис идеални за закуска, междинно хапване или из път!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: