Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена торта от тортили

Солена торта от тортили

Солена торта от тортили
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 12
10/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Каквото и да добавите към тази солена торта от тортили, все ще е вкусно! Върви с чаша изстудено вино! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • питки за тортиля - 8 бр
  • топено сирене - 400 г
  • майонеза - 800 г
  • крема сирене - 300 г
  • луканка - 250 г нарязана
  • чесън - 3 скилидки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кисели краставички - 400 г
  • шунка - 100 г свинска
  • шунка - 100 г пилешка
  • маслини - 200 г без костилка
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват топеното сирене, крема сиренето, майонезата, чесъна, подправките. Всичко се пасира с пасатор или блендер. Половината от киселите краставички се нарязват на шайби, а другата половина се настъргват.

Двата вида шунка се режат на ситно. Маслините се разполовяват на две, магданоза се наситнява. В подходящ поднос се слага питка тортиля и се нареждат краставички, маслини или колбас.

Подредбата на продуктите между отделните пластове е въпрос на избор. Накрая трябва да си оставите няколко парчета луканка за украса.

След като и последната питка тортила е сложена, солената торта се измазва хубаво с останалия солен крем. След това по края се лепват предварително изцедените настъргани кисели краставички.

Отстрани се подреждат парчета луканка. Отгоре тортата се поръсва обилно с магданоз, а върху него се подреждат маслинки.

Тук можете да добавите и други продукти по ваш избор. Каквото и да добавите към солената торта от тортили, все ще е вкусно! Върви с чаша изстудено вино! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Забравих да напиша, че между всяка тортиля се слага от соления крем.
10.11.2023 15:57